Netwerken tijdens de International Business Day

Geplaatst op 02 mei 2016 door Wim Noordam

InternationalbusinessdayVorige week woensdag 20 april, was ik samen met de initiatiefnemer van HollandbizzEastward op de beurs International Business Day - Studio’s Aalsmeer.
Na een welkomstdrankje en hapjes was de officiële opening in de theaterzaal.

Jochum Haakma vertelde over zakendoen in China. China vindt Nederland een belangrijke partner. Dat blijkt o.a. uit de volgende diplomatieke geste. Nederland heeft van China twee reuzenpanda’s te leen die te zien zijn in Ouwehand’s Dierenpark in Rhenen. Het advies van Jochem was om je als gast te gedragen in China. Vaak gaan dingen anders dan in Nederland. Hij noemde als voorbeeld: Copyright is in China the right to copy.

Daarna volgde een aansprekend verhaal van Karlijn Vogel-Meijer van KLM, hoe  medewerkers inspelen op berichten op sociale media. Ze zien de passagiers als personen die ze optimaal willen bedienen. Ze moeten weten wie de personen zijn: we know you. Wat de klachten zijn, de wensen, enz.
Zodat KLM daar acties op kan ondernemen. De mensen een gevoel kan geven van een warm bad. KLM ziet in dat het bedrijf te gast is op de digitale sociale netwerken van personen. De focus ligt op het gebruik van sociale media op de mobieltjes van passagiers. Ik vond het als eigenaar van een internetbedrijf inspirerend.

Daarna kwam er een goede presentatie van Wolf-Ruthorst Born: Why Turkey.
Een grote economie, verhoudingsgewijs veel jonge mensen, een groeiende bevolking, veel vrije handelsovereenkomsten, strategisch gelegen: binnen 4 uur vliegen kan men naar 57 landen. Turkije ziet zichzelf als een brug tussen Azië, Europa en Noord-Afrika. Volgens Wolf-Ruthorst zijn er goede condities om te investeren in Turkije. Uiteraard was dit een promotieverhaal, maar goed om te horen.

Vervolgens waren er presentaties m.b.t. Brazilië. Pollyane dos Reis van BraDutch vertelde over het vijfde grootste land ter wereld en de zevende grootste economie ter wereld: Brazilië. Ze vertelde over belangrijke sectoren, de vrede en politieke vrijheid. Over cultuur, sport en de vele inwoners. Daarna was er een presentatie van Shenia Oliveira om de prachtige, toeristische plekken van Brazilië te promoten. Ook de olympische spelen kwamen aan bod. De plaatjes en filmpjes op het grote scherm gaven een prettig vakantiegevoel.

Michiel Schoonhoven had daarna een praatje rond een kunstwerk met het portret van Ayrton Senna, de legendarische Braziliaanse autocoureur. Een deel van de opbrengsten van reproducties e.d. gaat naar projecten voor arme straatkinderen in Brazilië.

Vervolgens waren er nog presentaties van Jacques Roozendaal van International Business Development en van Angela van Dorssen van Connecting Energy.

Al met al een inspirerende, maar wel wat lange zit.

Vervolgens was het tijd om wat te eten, te drinken en te netwerken op de beurs. Ik heb daar in ieder geval weer goede contacten kunnen leggen.

De International Business Day is voor herhaling vatbaar.

Reacties

Reageren

Velden met een * zijn verplicht. Uw naam zal bij uw reactie vermeld worden;
uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie.

    Preferred partners:

  • logo